img_0296.jpg tisina-logo-black(1).jpg 22.jpg_a.jpg


Podjetje

 

Vrtnica bo v nebesih še vedno vrtnica,

Le da bo njen vonj desetkrat opojnejši.

   ( Meg Woodson )

 

 

ZAKAJ SEM SE ODLOČIL ZA IZVAJANJE POGREBNIH STORITEV

 

Odločitev, da razširim cvetličarsko dejavnost s pogrebno službo, je bila zelo zahtevna. Razlog težke odločitve je bil predvsem slab renome, povezan z izvajalci pogrebnih storitev, ter splošno mnenje, da je izvajanje pogrebnih storitev nezaželeno delo, ki se ga je potrebno sramovati in ki v ljudeh vzbuja zelo neprijetne občutke.

 

Kljub poznavanju tega dejstva ter odsvetovanju vseh bližnjih oseb, da delo “pogrebnika” ni posel zame, sem leta 1997 registriral pogrebno dejavnost.

 

Začetki so bili zahtevni in zelo neobetavni. Predvsem sem se soočal z močnimi občutki sramu, ki sem jih doživljal ob šoku, ki so ga izkazovali ljudje v moji okolici, ko sem jih seznanjal s čim se ukvarjam. Izkušnje so podobne občutku, kot da si kužen in zato nezaželen, ker imaš pridih nečesa slabega ali pa jih spominjaš ne nekaj, o čemer nočejo razmišljati.

 

S temi občutki sem se ukvarjal veliko časa. Po določenem času dela, ko sem se srečeval s sorodniki umrlih oseb, pa sem spoznal, da s svojo prisotnostjo pri ljudeh, ki pa so soočeni s smrtjo, prinašam ljudem občutek miru, pomirjenosti in hvaležnosti.

 

Tako sem prišel do spoznanja, da je smrt, med ljudmi, ki so v polnem zagonu življenja, še vedno tabu tema, nekaj o čemer se ne razmišlja, ne pogovarja in da je vse, kar jih opomni na to, da bodo nekega dne tudi sami soočeni s smrtjo drage osebe in da so seveda minljivi tudi sami, v njihovem življenju nezaželeno.

 

Spoznal sem, da sem nekoč tako razmišljal tudi sam. Da mi je bilo življenje samoumevno in smrt nekaj, kar se meni ne bo zgodilo. Hkrati pa sem globoko v sebi vedno vedel, da sem več kot samo fizično telo in da sem na Zemlji samo na kratkem obisku. Da je temu resnično tako, mi je dala vedeti misel, ki sem jo prebral:

 

Na zemlji živimo le nekaj kratkih let, ki jim pravimo inkarnacija ali utelešenje, nakar svoje telo odvržemo, kakor ponošeno obleko in odidemo na oddih v svoj pravi, duhovni dom. Poglavar Beli orel”.

 

Po vseh izkušnjah, ki sem jih imel z ljudmi, ki so se poslovili od življenja na Zemlji, danes z gotovostjo vem, da smrti ni, da je smrt samo prehod in da je Strah pred smrtjo odveč, saj je telesna smrt le nežen prehod v veliko svobodnejše življenje.

 

Spoznal sem, da je delo, ki ga opravljam zelo veličastno delo, ki ima z izvajanjem tehničnega dela – pogreba, zelo malo zveze. Ampak zaradi zavedanja, ki ga imam, lahko tudi pogrebno slovesnost izpeljem z največjo mero skrbnosti in spoštljivosti. Največ kar pa lahko dam sorodnikom umrlih oseb pa je: razumevanje, podpora, ter vpogled v Višji namen življenja na Zemlji. S tem pa pomagam vsakemu, ki mi je pripravljen prisluhniti in občutiti mojo ljubezen in energijo, ki jo občutim vsakokrat, ko Duh zapušča telo, da pridobi vpogled v to,

 

“da nismo ljudje z duhovnimi izkušnjami, pač pa duhovna bitja s človeškimi izkušnjami. Dr.Wayne W. Dyer”.

 

S tem spoznanjem, pa je vsakemu človeku dana priložnost, da na Zemlji zaživi v Resnici, brez strahu pred minljivostjo, ki pa je edina pot do SVOBODNEGA ŽIVLJENJA. Samo s tem zavedanjem lahko pridemo do spoznanja, da ni pomembno, kaj imaš, ampak kaj storiš s svojim Življenjem, kajti edino, kar šteje, je Ljubezen. Kajti, ko umre naše fizično telo, v svoje novo Življenje nesem s seboj vse kar je naše: naše težave, občutke neuspeha, nedovršene lekcije, nerazrešene odnose...Skratka kamorkoli gremo, vedno vzamemo s seboj sami sebe. Zato je moje sporočilo vsakemu, ki pride v stik z menoj, da je največ kar lahko naredimo na Zemlji, da pridemo do Ljubezni v sebi in to Ljubezen odnesemo s seboj...

 

Toplo se priporočam za naročilo pogrebne slovesnosti v naši Pogrebni službi Tišina.

 

                                                                                   

                                                                                                            Matej Mljač

IRIS&TIŠINA d.o.o.                        Tel. 03/897-0002

Prešernova 7b                                   041/682-369

3320 Velenje

 

 

astro_bk_still1[1].jpg img3222_l[1].jpg img3754_l[1].jpg zare_iz_porcelana-150x150.jpg zen-spa-stones-and-red-iris-flowers-thumb6909498.jpg